Logo Tasarım

Logo Tasarım Firmanızı, ürününüzü veya markanızı en iyi şekilde ifade eden estetik logo tasarımlarıyla başlayan profesyonel süreç aynı dili konuşan çalışmalarla bütünleşik bir hizmetle firmanızın bilinirliğini artırabilirsiniz ve marka yatırımınızı doğru bir şekilde yapabilirsiniz.

Logo, bir fikri ya da kurumu temsil eden ve tanımlayan görsel simgedir. Bu nedenle tasarımı ve renkleriyle anlamlı, tüketiciye gereken mesajı verebilecek nitelikte olmalıdır. Logo tasarım ve Kurumsal kimlik çalışması firmanıza bir kere yaptıracağınız ve yıllarca üzerinde taşıyacağınız gömlek gibidir. Sizin kim olduğunuzu bir çırpıda haykırır. O yüzden profesyonel bir tasarım gerektirir.

Çalışma sürecimiz aşağıdaki gibidir.

Logo tasarımın ilk adımında gerekli doneler (bilgi ve dökümanlar) alındıktan sonra siz müşterimizin talepleri doğrultusunda özgün logo tasarım çalışmaları kısa sürede hazırlanır.

Uygun gördüğünüz logo üzerinde varsa yapılması gereken son değişiklerlerde (renk, font vb) yapılır.

Beğendiğiniz logo üzerinde farklı renk kombinasyonlarında ve farklı font seçeneklerinde logo tasarımınızı hazırlatabilirsiniz. Bundan sonra logo teslim süreci başlar.

Teslim edilecek logo çalışması, Freehand vektörel olarak, tüm matbaa baskılarınızda ve internet ortamında kullanabileceğiniz fh11-tiff-psd 3 farklı formatta size ulaştırılır.

Logo'da Olması Gereken Özellikler
  • Sade, kolay anlaşılır, hatırlanması kolay, mümkün olduğunca az sayıda renkten oluşmalıdır.

  • Her çeşit baskı ve kesim tekniği ile sorunsuz kullanılabilir olmalı, çok küçük ölçülerde ayrıntılar kaybolmamalı, çok büyük ölçülerde dağınık görünmemelidir. Her türlü ölçüde ve yüzeyde okunabilir olmalıdır.

  • Özgün olmalıdır. Başka firma ya da ürünlere ait logolar ile karışıklığa sebep vermemeli, hatta çağrıştırmamalıdır. Kopyalanan ya da esinlenen logolar o ürün ya da firmaya büyük zarar verir.

  • Logo tasarımcıyı değil ürün ya da firmayı yansıtmalıdır.

  • Seçilen ya da tasarlanan font şirketin içeriğine uygun olmalıdır. Ayrıca kurumun kendisini nasıl tanımladığı ve kurumu yansıtan kavramların neler olduğunu bilmek logonun tasarım aşamasında önemli unsurlardır.

  • Logo sadeliğinin yanısıra gerek rengi gerek şekli itibariyle farklı koşullarda görüldüğü zaman bile akılda kalıcı olmalıdır.


  • Farklı bir ülkeye ait ürün ya da firma için logo tasarlanacağı zaman o ülkenin renklere yüklediği anlamlar ve kültürleri hakkında bilgi sahibi olunmalıdır.
     
  • Özellikle bir simge kullanılacağı zaman simgenin taşıyacağı anlam bakımında bu bilgi çok önemlidir.
Logo Type Nedir?

Logolar yukarıda da söylendiği gibi bilinen bir fontun kullanımıyla ya da deformasyonuyla oluşturulabileceği gibi yeni bir font tasarımıyla da oluşturulabilir. Bilinen yeni typografik logo tipleri ise örnekleriyle birlikte aşağıdaki gibidir.

Devamı İçin Tıklayınız

Amblem Nedir?


Çizgi ve resimle yapılan işaretlerdir ya da daha geniş tanımıyla "Ürün ya da hizmet üreten kuruluşlara kimlik kazandıran, sözcük özelliği göstermeyen; soyut ya da nesnel görüntülerle ya da harflerle oluşturulan simgelerdir".

Harflerden Oluşan Amblemler, Biçimleriyle Firma Hakkında Bilgi Veren Amblemler, Harf ve Resimsel Biçimlerin Bir Arada Kullanıldığı Amblemler olmak üzere değişik kaynaklarda birkaç çeşidi olsa da genel itibariyle üç başlıkta çeşitlemek mümkündür.

Amblem Çeşitleri

Harflerden Oluşan Amblemler :

Eğer tek harften oluşan bir amblem söz konusuysa o zaman o harfin farklı olması kaçınılmazdır. Amaç farklılık olduğunda tasarımcı yeni bir harf formu arayacaktır. Birden fazla harften oluşan amblemlerde ise en önemli özellik dengeli kullanımları ve yine farklı olmalarıdır.

Biçimleriyle Firma Hakkında Bilgi Veren Amblemler:

Bu tür amblemlerde sembollerden yararlanılır. Kimi sembollerin yüklendiği anlamlar vardır. Bu anlamlar çoğu sektör tarafından kendilerine mal edilmiştir. Dolayısıyle bir firmaya ait amblem tasarımı yapılırken firmanın ait olduğu sektöre özgü sembollerden yararlanılır. Örneğin Baykuş akıl, bilim bilgelik demektir ve eğitim kurumlarınca kullanılır. Bir de firmaların isimlerinden yola çıkılarak sembolik amblemler tasarlanır ki buna da örnek vermek istersek Pelikan markasının ambleminin Pelikan kuşu olmasını söyleyebiliriz.

Harf ve Resimsel Biçimlerin Bir Arada Kullanıldığı Amblemler:

Formlarını harflerden alan ve firma hakkında imaj veren biçimlerden oluşan amblemlerin kombinasyonlarıdır. Bu tür amblemler, firma hakkında bir imaj verirken firma adının baş harfi ile de diğer firmalardan ayrılmasını kolaylaştırır ve akılda kalma yüzdesini artırır.